Power Yoga

Power Yoga is de westerse variant van de Ashtanga (Vinyasa) Yoga. Ashtanga is een traditionele vorm van yoga die 5000 jaar oud wordt geschat en afkomstig is uit India. Deze vorm van yoga is in de jaren 70 naar het westen gebracht door de studenten van Pattabhi Jois.

Power Yoga / Ashtanga Yoga is een hele dynamische vorm van yoga waarbij zowel lichaam als geest versterkt worden. Power Yoga / Ashtanga Yoga kenmerkt zich door het achter elkaar uitvoeren van een serie asana’s (yoga houdingen). Hierdoor ontstaat er echt een ‘flow’ van bewegingen. Dit gaat samen met een diepe ademhaling, de ujjayi ademhaling. De vloeiende bewegingen, in combinatie met de gecontroleerde ademhaling activeren de energiestromen in je lichaam. ‘Power’ staat dan ook niet voor macht of kracht, maar voor energie.

Power Yoga is een verkorte en aangepaste versie van de primary series van Ashtanga Yoga.
Door met enige regelmaat aan Power Yoga / Ashtanga Yoga te doen zullen er al snel diverse verbeteringen optreden. Zo wordt je lichaam leniger en krachtiger, verbetert je lichaamshouding, krijg je meer energie, reinigt je lichaam zich en heb je meer innerlijke rust.

Wij raden power yoga aan, aan iedereen die op een actieve manier meer harmonie wil brengen in zijn of haar leven. Power Yoga kan je leven veranderen!